MOJ ENAJSTI MARATON (2014)

Čas tako hitro beži. Otroci odraščajo, odidejo v svet. In prav otroci so tisti, ki nas navdušijo za marsikaj in ki slej kot prej postanejo naši učitelji. In prav slednje je bilo tisto, kar me je premaknilo, da sem maraton pretekla v tujini.

Nina nam je pobegnila, mi pa hop v avto in za njo. Mimo grede odtečem še maraton.  Dve muhi in še več na en mah!

PRIPRAVE NA 11. MARATON

To tekaško sezono sem pretekla 1200 km, prekolesarila 1900 in se udeležila več tekem, saj me je bilo malce strah tujine. Ne smem delati sramote svoji državi 😉 !

Lepo je bilo teči na 1. Istrskem maratonu, na polmaratonski razdalji s strašnim kolcanjem po dolgi razdalji. Svoje navdušenje sem popisala v članku: ISTRSKI MARATON – NOVA TEKAŠKA PRIREDITEV ter svoje doživljanje v obliki tekaškega poročila: 1. ISTRSKI MARATON – POROČILO kar predstavlja večno obljubo – drugo leto pa res pretečem maratonsko razdaljo na Istrcu.

In potem Wings For Life, edina tekma v kateri sem bežala pred ciljem v upanju, da me ne ujamejo pred Kamnikom. Pa so me 😉 !

Ampak neprecenljiva pa je bila udeležba na Teku trojk. Izpolnila se mi je dolgoletna želja, da odtečem dolge trojke s svojima hčerkama. Bile smo ekipa VESELIČKE in bilo je nepozabno: TEK TROJK IN PRAVA EKIPA!

Ekipa Veseličke

Za testno tekmo pa sem si izbrala 2. Konjiški maraton in spet noro navdušenje: 2. KONJIŠKI MARATON – POROČILO.

Testna tekma je pokazala, da sem solidno pripravljena.

39. AMSTERDAMSKI MARATON

Vsak maraton je svoja zgodba, čeprav se nam za trenutke zdi, da morda ni tako. Pa ni res. Dogajanje v nas je tisto, ki naš čas na zemlji ali na maratonski dirki, naredi posebno. Za moj 11. maraton lahko rečem, da je bil lep tek, poln različnih doživetij. Maratonski razdalji sem dodala skoraj dva kilometra zaradi cik cakanja po trasi. Ves čas pa sem imela pred očmi cilj, da se čim prej snidem s svojo družino. To je edino kar šteje.

Kot zanimivost naj napišem še, da sem se to leto prvič pravočasno prijavila na Berlinski maraton. Malce zaradi samovšečnosti saj sem se ves čas zavedala, da nimam nekih realnih možnosti, da bi svoj maratonski čas še kdaj spravila pod tri ure in pol. Za Berlinca pa pravijo, da je hiter. Pa še Berlin bi si rada ogledala.

Če na kratko povzamem glavne vtise iz Amsterdamskega maratona je tek po kockah, med tračnicami tramvaja, reka tekačev, ki dejansko teče maratonsko razdaljo. Starti krajših tekov so povsem ločeni. Všeč mi je start in cilj iz stadiona ter množica navijačev praktično celotno progo. Tudi čas sem imela soliden: 3:38:51.

Podrobnosti iz Amsterdamca s koristnimi tekaškimi nauki pa najdete na spodnji povezavi in videli boste, kaj v resnici šteje tako v življenju kot na maratonu:

ZGODBA O MARATONU (klikni na naslov)