KORONSKO TEKAŠKO LETO 2021

Konec leta je čas, ko radi pregledamo svojo športno rekreativno statistiko.

Preverimo število pretečenih in prekolesarjenih kilometrov, osvojenih vrhov, preštetih korakov.

Pridelanih poškodb in mogoče tudi kilogramov.

Nekateri bolj in drugi manj zadovoljnjo kljukamo svoje dosežene cilje, jih morebiti prestavljamo na prihodnje leto, si postavljamo nove izzive.

Vse v okviru svojih zmožnosti.

Letos nam je leto spet zagodlo. Mogoče je bilo to leto tudi leto tekaške resnice.

Ste opazili upad tekačev? Trend iz leta 2020 se nadaljuje.

Vsako normalno leto je bilo zanimivo opazovati porast tekačev ob približevanju tekaškega vrhunca, katerega se želi udeležiti praktično vsak tekač: udeležba na Ljubljanskem maratonu. Letos temu ni bilo tako. Standardne tekaške proge so bile večinoma prazne.

Pa vendar smo lahko tekli na Ljubljanskem maratonu. Za razliko od leta 2020.

Ne samo tekači, veliko ljubiteljev narave se je preselilo v gozdove, hribe in planine. Na samotne poti. Mnogi preobuti v pohodne čevlje. Premnogi pa še skrivajoči se v zavetju svojih domov.

Ljudje različno prenašamo ukrepe, ki nam jih je prinesla pandemija novega koronavirusa imenovanega Covid-19 in proti kateremu se svet bori z bolj in manj delujočimi ukrepi. Nekaterih je preveč strah, drugih spet premalo. Za vse nas pa gotovo velja, da imamo vsega dovolj. Ampak potrebno bo zdržati. Da boste lažje zdržali in prišli čez to zoprno obdobje kar najbolje priporočam, da se nam pridružite. V supergah ali pohodnih čevljih. Zunaj, na zraku. Narava postavi stvari v glavi na pravo mesto. Poskrbi za boljše počutje.

Danes me je razveselilo elektronsko sporočilo. Avtomatizirano sporočilo aplikacije Strava. Všečna zadeva. Ne uporabljam je dolgo. Dodala sem jo po zrušenju spletne aplikacije Garmin.

Zanimivo je pogledati svoje “športne” dosežke. Koliko sem pretekla, prehodila, prekolesarila. Ob vsem tem pogrešam svojo staro Excelovo preglednico s katero si se lahko igral s podatki po mili volji. Vse te spletne zadeve pa so veliko preveč toge.

V letu 2021 sem pretekla 763,50 km, prekolesarila 367 km, prehodila hribe in doline. Vse skupaj je zneslo 28.841 v/m. Od tega je narejenih višinskih metrov v gorah 25.900. Razlika torej odpade na tek in kolesarjenje. V primerjavi z letom 2020 sem bila uspešnejša. Več tekaških in več višinskih kilometrov.

Leto 2021 mi je bilo všeč. Končno sem tekla na tekaški tekmi na polmaratonski razdalji. Odlično počutje ob teku in po tekmi pa prižgalo zeleno luč za maraton v letu 2022. Letos me torej spet čaka češčnjica na tortici. Ampak samo, če bom tekaško razdaljo podvojila. Voljo imam. Torej je tudi pot.

Maraton – češnjica na tortici teka

OPOZORILO: to ni članek samooklicane tekaške strokovnjakinje. Sem samo tekačica, ki rada piše. Tisto, kar pomaga meni morda ne pomaga vam. In obratno.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s