PEKEL IN SLAPOVI

Vroči poletni dnevi naj ne bodo izgovor za skrivanje za zidovi stanovanja in ležanje pod klimatskimi napravami. Včasih je potrebno kar dobro napeti možgančke, da najdemo zase primerno turo.

Tokrat sva iskala predvsem turo primerno za vroče poletne dni: senca, po možnosti ob vodi ter z maksimalno 500 mt višinske razlike. Na sotesko Pekel pri Borovnici s svojimi čudovitimi petimi slapovi se je spomnil mož. Pridružil se nama je še Bojan.

Začetek poti je iz parkirišča pred Gostiščem Pekel. Bili smo dovolj zgodnji, da ni bilo praktično nikogar in tako je ostalo do povratka na izhodišče.

Kljub letošnji izredni suši je v soteski še vedno čutiti vlago. Pričakovala sem, da praktično ne bo vode, vendar je je bilo dovolj. Vidnih je bilo vseh pet slapov.

Vhod v sotesko, foto: Mojca Vesel

Za pohod potrebujete dobre pohodne čevlje, priporočam tudi palice. Pozimi pa prav gotovo še vsaj dereze.

Pot ni primerna za mlajše otroke saj je mestoma zelo izpostavljena. Kljub suši je še vedno na posameznih delih poti le ta vlažna in drseča.

Za povratek smo izbrali lažjo pot preko Pristave.

Točnejše napotke boste našli na spletnem portalu Hribi.net oz.: https://www.hribi.net/izlet/gostisce_pekel_soteska_pekel_5_slap_po_soteski/26/555/950

Na izhodišču oz. ob povratku lahko obiščete Gostišče Pekel ter se odžejate in okrepčate. Če ste bolj pozne sorte. Mi smo bili žal prezgodnji. Sreče tudi nismo imeli s kmečkim turizmom na Pristavi. Odsotni zaradi dopusta. Zato vedno pravim: na pot nikoli brez vode in vsaj manjšega prigrizka.

Kmečki turizem Pristava, foto: Mojca Vesel

Želim vam varen korak in obilo užitkov v naši prelepi naravi. Pa še nekaj foto utrinkov :).

Foto: Mojca Vesel
Foto: Mojca Vesel
Foto: Mojca Vesel

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s